مهار آلزایمر با تغذیه سالم

به گزارش وبلاگ ریاضیات، ایرنا/بیماری آلزایمر که با افزایش سن و زوال عقل بروز می یابد و بیش از 700 نفر را در ایران مبتلا نموده است. این بیماری به عوامل مختلفی همانند استرس های روانی، آلودگی هوا و سابقه خانوادگی و غیره بستگی دارد که می توان نقش تغذیه را از همه عوامل یاد شده، مهمتر دانست.

مهار آلزایمر با تغذیه سالم

با توجه به فرایند پیر شدن جمعیت کشور که رو به افزایش بوده، آلزایمر یکی از مهمترین بیماری هایی است که با افزایش سن و زوال عقل، بروز می یابد و باید با تغذیه سالم بتوان آن را کنترل کرد.

بیماری آلزایمر شایع ترین نوع دمانس با آغاز تدریجی و پیشرفت مداوم است که به مرور حافظه و توانایی های ذهنی دیگر مانند تفکر، استدلال و قضاوت فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و فرد را در انجام وظایف روزانه زندگی با مشکل روبرو می نماید.

گزارش های انجمن آلزایمر ایران نشان می دهد، 50 درصد کسانی که از این بیماران مراقبت می نمایند، دچار افسردگی می شوند. به همین علت مراقبت باید بین اعضای خانواده تقسیم گردد. در حال حاضر هم درمان قطعی برای آلزایمر وجود ندارد به همین علت تمام سیاست گذاری ها در این زمینه در تشخیص زودهنگام و کاهش سرعت رسیدن افراد به بیماری آلزایمر است.

براساس آمار ارائه شده ،فقط سه درصد افراد بین سنین 65 و 69 سال مبتلا به زوال عقل هستند اما این مقدار بین سنین 85 تا 89 سالگی تا 30 درصد افزایش می یابد.

این بیماری را اولین بار روانپزشک آلمانی به نام آلویز آلزایمر در سال 1906 میلادی معرفی کرد، آلزایمر اغلب بسیار دیر تشخیص داده می گردد. سه چهارم مبتلایان خود از این بیماری آگاهی ندارند.

دنیا 50 میلیون بیمار مبتلا به آلزایمر دارد و این تعداد تا سال 2050 به 115 میلیون بیمار می رسد. به طوری که در سال 2050 از هر 85 نفر یک نفر مبتلا به آلزایمر دیده می گردد.

معصومه صالحی مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران گفت: فرایند آسیب مغز در بیماری آلزایمر از حافظه کوتاه مدت آغاز می گردد و سپس با درگیر شدن قسمت های مختلف مغز، طیف وسیعی از علائم متفاوت ایجاد می گردد.

وی، اختلالات شناختی، ضعف در حافظه و فراموش کردن مطالب، اختلال در زبان، اختلال در تفکر، ناتوانی در قضاوت و استدلال، اختلال در جهت یابی و آگاهی به زمان و مکان، کاهش توجه و تمرکز، آشفتگی و بی ثباتی خلق و تحریک پذیری، ترس و اضطراب و افسردگی، از دست دادن لذت ها و علایق گذشته، ضعف تدریجی عواطف، شکاکی، سوءظن، بدبینی و بی اعتمادی، بی خوابی و آشفتگی خواب، تغییر تدریجی شخصیت فرد مبتلا، مخفی و انبار کردن وسایل یا خوراکی ها، کاهش تعادل فیزیکی و مهارت های حرکتی و هماهنگی میان آنها در راه رفتن، غذاخوردن، لباس پوشیدن، استحمام، بروز رفتارهای ناپسند را از علایم آلزایمر اعلام کرد.

صالحی اضافه نمود: آلزایمر یک بیماری پیش فراینده و تحلیل برنده است و طول دوره بیماری از سه تا 20 سال متغیر بوده و علائم بیماری به تدریج ظاهر می شوند و یکی از مسائل عمده سلامتی است که با بالارفتن سن رواج پیدا می نماید.

وی ادامه داد: در واقع آلزایمر یک نوع اختلال عملکردی مغز است که به تدریج توانایی های ذهنی بیمار تحلیل می رود، بارزترین تظاهر زوال عقل اختلال حافظه است و اختلال حافظه معمولا به تدریج ایجاد شده و پیشرفت می نماید. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته های اخیر محدود می گردد ولی به تدریج خاطرات قدیمی آسیب می بینند.

وی اعلام نمود: این بیماری یکی از مسائل عمده سلامتی است که با بالا رفتن سن رواج پیدا می نماید، باید با پیروی از سبک زندگی سالم بتوان از ابتلا به آلزایمر در پیری جلوگیری کرد.

مهدی رمضانی متخصص تغذیه هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تغذیه سالم نقش کلیدی در پیشگیری از بروز آلزایمر در میانسالی دارد و مبحثی که در این بیماری مطرح است، ذخایر آهن بوده که با مراکز حافظه و عمل فکر کردن در ارتباط هستند و افزایش آهن باعث فشردگی این منطقه ها در مغز می گردد.

وی با اشاره به اینکه عمده این آسیب و خطرها در بافت ها و سلول ها مشاهده می گردد، گفت: غلظت آهن معمولا در نواحی که بیماری آلزایمر در پاتولوژی دیده می گردد، آشکار شده و بعلاوه فراوری بیش از حد انواع رادیکال های آزاد در این نواحی را موجب می گردد.

رمضانی اضافه نمود: کمبود ویتامین B هم در بروز آلزایمر نقش دارد، توصیه می گردد، میوه و سبزیجات، نان ها و دیگر مواد تهیه شده از غلات، سیب زمینی، حبوبات و دیگر دانه ها و روغن زیتون که از منابع اصلی تامین نماینده چربی است استفاده گردد.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه موادی مانند توت فرنگی، و بادام زمینی خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد،گفت: ضروری است در هفته چهار عدد تخم مرغ استفاده و گوشت قرمز به مقدار کم مصرف گردد، مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها، رادیکال های آزاد را خنثی می نمایند که این مواد غذایی سرشار از ویتامین های C , E هستند.

منبع: همگردی

به "مهار آلزایمر با تغذیه سالم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهار آلزایمر با تغذیه سالم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید