دری به سوی درک افزونِ هنر

به گزارش وبلاگ ریاضیات، خبرنگاران مریم کامیار، هنرپژوه: علایق پژوهشی آن شپرد دایره های اشتراک بین فلسفه و ادبیات است. پروفسور بازنشسته فلسفه باستانِ رویال هالوی، تحقیقاتش مشتمل بر زیبایی شناسیِ باستان، مدرن و نوافلاطونی است. وی در سال 2020 عضو افتخاری مؤسسه مطالعات کلاسیک دانشگاه لندن و عضو مسئول مرکز افلاطون در کالج ترینیتی دوبلین شد.

دری به سوی درک افزونِ هنر

آن شپرد کتاب مبانی فلسفه هنر را با عنوان اصلی aesthetics an introduction to the philosophy of art در سال 1987 و دانشگاه آکسفورد چاپ کرد. این کتاب با ویرایش مجدد در سال 2005 میلادی، مجدداً منتشر شد. نویسنده در چاپ (2005 م) فصول نوی درباره هنر و زیبایی را به کتاب اضافه نمود و همچنین فصول هنرهای نمایشی و هنر مدرن و بخش های نو درباره ارسطو، هگل و نیچه و دیگر فصل های به طور چشمگیری اصلاح و توسعه یافت. ترجمه کتاب فوق به دست علی رامین از نسخه 1978 آن است که ده سال پس از انتشار اولین نسخه در ایران ترجمه شده است و چهاردهمین بازنشر آن در سال 1400، نشان می دهد که همچنان مورد استقبال مخاطب فارسیزبان است. ترجمه روان این کتاب در ایران، مقدمه ای در دسترس برای زیبایی شناسی، به ویژه در رابطه با ادبیات، فراهم آورده است و به ویژه برای خوانندگان تازه وارد در نظریه های ادبی و فلسفه معاصر مفید است.

این کتاب به سادگی در مورد وجه اشتراک همه آثار هنری بحث می کند و خردمندانه می پرسد که آیا هرگز می توان یک تفسیر درست از اثری هنری داشت؟ دامنه کتاب شامل فصول فرم، زیبایی و زیبایی شناختی و رابطه هنر و اخلاق است؛ چرا مردم رُمان می خوانند، به تئاتر می فرایند یا موسیقی گوش می دهند؟ آیا صرفاً به این دلیل که از تجربیات زیبایی شناختی لذت می بریم، جستجو می کنیم یا دلیل عمیق تر دیگری وجود دارد که اوقات فراغت خود را صرف تماشا یا تجربه آثار هنری کنیم؟ زیبایی شناسی، اولین مقدمه کوتاه کتاب نه تنها به ماهیت تجربه زیبایی شناسی، بلکه به تعریف هنر و ارزش اخلاقی و ذاتی آن در زندگی ما می پردازد.

نویسنده کتاب، آن شپرد کار خود را به دو بخش تقسیم می کند: در بخش اول، او نظریه های اصلی را که شامل هنر و زیبایی است خلاصه می کند و در بخش دوم به بررسی ماهیت ارزیابی و قدردانی زیبایی شناختی می پردازد که بر هنر ادبی متمرکز است. شپرد در بررسی موضوعات فلسفی مانند قضاوت و نقد هنر، معنا و حقیقت در ادبیات، و رابطه هنر و اخلاق نیز در کتاب تأمل می کند. وی سؤالاتی نظیر این را مطرح می کند که آیا تفسیری صحیح از اثر هنری وجود دارد و آیا هنر تأثیر اخلاقی بر مخاطبان خود دارد یا خیر و در خاتمه با ذکر مثال هایی خاص به بررسی دیدگاه های مطرح شده می پردازد. در خاتمه باید گفت که کتاب پیش رو، گسترده و مجذوب کننده در را به روی درک بیشترِ هنر می گشاید.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "دری به سوی درک افزونِ هنر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دری به سوی درک افزونِ هنر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید