14 سوال و جواب مهم مردم جهان از سازمان بهداشت جهانی در خصوص بیماری کرونا

به گزارش وبلاگ ریاضیات، شیوع بیماری کرونا ویروس کووید 19 حالا دیگر تبدیل به یک مسئله جهانی شده و بیشترین تمرکز افراد در سرتاسر جهان پیشگیری از ابتلا به این ویروس است. از قرنطینه خانگی تا رعایت صحیح و کامل بهداشت فردی و اجتماعی و ضدعفونی کردن سطوح با مواد استاندارد و موثر کارهایی است که از دست افراد عادی جامعه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا برمی آید. اما در این میان سوالاتی در خصوص چگونگی از بین بردن ویروس کرونا و دفع آن از روی سطوح مختلف تا نقش حیوانات خانگی در ابتلا به بیماری کرونا و ده ها سوالات دیگر وجود دارد که بهترین مرجع برای پاسخگویی به این سوالات سازمان بهداشت جهانی (WHO) است. بعضی از مهم ترین سوالات مردم از سازمان بهداشت جهانی در خصوص بیماری کروناویروس کووید 19 را در مجله خبرنگاران بخوانید.

14 سوال و جواب مهم مردم جهان از سازمان بهداشت جهانی در خصوص بیماری کرونا

مهم ترین سوالات مردم از سازمان بهداشت جهانی در خصوص بیماری کروناویروس کووید 19

1- آیا دستگاه خشک کن حرارتی دست می تواند در نابودی و کشتن کروناویروس موثر باشد؟

خیر، تاثیری ندارد. برای حفاظت از خود در برابر این ویروس باید به طور مرتب دست هایتان را با الکل 70 درصد ضدعفونی کنید یا با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه بشورید. بعد از تمیز کردن دست ها با آب و صابون باید از دستمال کاغذی یا خشک کن حرارتی برای خشک کردن دست ها بهره ببرید.

2- آیا لامپ فرابنفش ضدعفونی نماینده (گندزدا) می تواند ویروس کرونا را نابود کند؟

لامپ های UV (فرابنفش) نباید برای ضدعفونی کردن دست یا قسمت های دیگر پوست استفاده شوند چون پرتو فرابنفش می تواند ایجاد التهاب و حساسیت و خارش پوستی کند.

3- آیا اسپری کردن الکل یا کلر روی سطح بدن برای کشتن این ویروس موثر است؟

خیر، این کار تاثیری بر ویروس هایی که وارد بدن شده اند ندارد. حتی اسپری الکل یا کلر برای لباس ها و سطوح غشایی بدن مثل چشم ها و دهان و … مضر است. یادتان باشد الکل و کلر فقط برای ضدعفونی کردن سطوح با رعایت توصیه ها و اصول صحیح موثر است. در زندگی روزمره هیچ ماده ضدعفونی نماینده به اندازه آب و صابون و یا در صورت نبودن آن مایع ظرفشویی در از بین بردن آن موثر نیست. برای بیرون از منزل ژل ضدعفونی نماینده الکلی تهیه کنید. از الکل صنعتی یا متانول به هیچ وجه حتی برای ضدعفونی کردن سطوح هم نباید بهره ببرید چون به شدت سمی است. استفاده از الکل طبی یا همان الکل اتیلیک برای ضدعفونی کردن دست ها هم توصیه نمی گردد مگر در مواقع اضطراری. از الکل 70 درصد برای ضد عفونی سطوح بهره ببرید. در این مقاله به شما گفته ایم که اگر الکل طبی بالاتر از 70% در اختیار دارید چگونه آن را به الکل 70% تبدیل کنید.

4- آیا دریافت نامه یا بسته از چین (یا شهرهای آلوده ایران به ویروس کرونا) بی خطر است؟

بله، ایمن و بی خطر است. طبق آنالیز های انجام گرفته در این زمینه کرونا ویروس نمی تواند به مدت طولانی روی اشیا کاغذی یا نامه زنده بماند. مدت زمان زنده ماندن ویروس روی کاغذ 4 ساعت است با این همه بهتر است بسته را با رعایت اصول بهداشتی و دستکش دریافت کنید و چند ساعتی آن را در فضای باز خارج از خانه مثل بالکن یا حیاط نگه دارید.

5- آیا حیوانات خانگی در انتشار ویروس خانگی سهم دارند؟

در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که اثبات کند حیوانات خانگی مثل سگ، گربه یا پرندگان خانگی به کرونا ویرس مبتلا شوند. هر چند بهتر است بعد از تماس با آن ها دست هایتان را با آب و صابون بشورید. به این ترتیب از ابتلا به باکتری هایی مثل E.coli و سالمونلا می شوند که قابلیت سرایت از حیوان به انسان را دارند.

6- آیا واکسن پنومونی (ذات الریه) می تواند در برابر بیماری کووید 19 هم از ما محافظت کند؟

خیر، واکسن هایی مثل هموفیلوس آنفولانزا نوع B (Hib) و پنوموکوک هیچ مصونیتی در برابر کرونا ویروس ایجاد نمی نمایند. ویروس کووید 19 بسیار جدید و متفاوت است و واکسن خاص خودش را می طلبد. دانشمندان در حال حاضر در کوشش هستند تا علیه این ویروس جدید یک واکسن بسازند. اگر چه واکسن آنفولانزا برای پیشگیری از ابتلا به علائم کرونا ویروس جدید موثر نیست اما توصیه می گردد هر سال برای پیشگیری از آنفولانزا سلامتی شما را تضمین کند.

7- آیا شستشوی مرتب بینی با نمک می تواند از آلودگی به کرونا ویروس جلوگیری کند؟

خیر، این کار تنها فقط می تواند در تسریع بهبودی سرماخوردگی های رایج موثر باشد.

8- آیا خوردن سیر و زنجبیل در پیشگیری از کووید 19 موثر است؟

سیر و زنجبیل با اینکه خاصیت ضدعفونی نماینده و میکروب کشی دارند اما شواهید مبنی بر اینکه بتوانند در مقابل کرونا ویروس محافظت نمایند در دسترس نیست. از سوی دیگر برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس داشتن یک سیستم ایمنی قوی بسیار موثر است پس با رعایت موارد بهداشتی صحیح و اصولی و ماندن در خانه، با خوردن مواد غذایی مغذی از جمله سیر و زنجبیل می توانید سیستم ایمنی بدن تان را تقویت کنید.

9- آیا مصرف موضعی روغن کنجد می تواند در برابر ورود کرونا ویروس به بدن مثل یک سد عمل کند؟

خیر، این روغن نمی تواند کرونا ویروس را بکشد. البته بعضی مواد شیمیایی ضدعفونی نماینده مثل کلر، سفید نماینده، اتانول 70 درصد، پراستیک اسید و کلروفورم می توانند این ویروس را از روی سطوح نابود نمایند.

10- آیا این ویروس تنها بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد یا بچه ها و افراد جوان هم مستعد ابتلا هستند؟

یکی دیگر از مهم ترین سوالات در خصوص بیماری کروناویروس کووید 19 در خصوص احتمال ابتلای بچه ها به ویروس کرونا است. این ویروس همه سنین را مورد هدف قرار می دهد . البته سالمندان و افرادی با بیماری های زمینه ای مثل دیابت، بیماری های قلبی، آسم، زنان باردار، افرادی با سیستم ایمنی ضعیف، کسانی که کورتون مصرف می نمایند، افردی که تحت شیمی درمانی هستند و … بیشتر در برابر این بیماری آسیب پذیر هستند. سازمان بهداشت جهانی به افراد در تمام گروه های سنی توصیه می نماید برای پیشگیری از ابتلا به کرونا بهداشت فردی، بهداشت دست ها و بهداشت تنفسی را رعایت نمایند.

11- آیا آنتی بیوتیک ها در درمان کرونا ویروس کووید 19 موثرند؟

خیر، آنتی بیوتیک ها فقط در درمان باکتری ها موثر هستند. آنتی بیوتیک نمی تواند در پیشگیری یا درمان کرونا ویروس موثر باشد. البته در صورت بستری شدن در اثر آلودگی به کرونا شاید از سوی پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز گردد چون امکان عفونت ثانویه در اثر ابتلا به این ویروس هم وجود دارد.

12- آیا داروی مخصوصی برای پیشگیری یا درمان کرونا ویروس وجود دارد؟

تا به این لحظه خیر. افرادی که آلوده به کرونا ویروس شده اند باید تحت مراقبت های ویژه و مناسب باشند و علائم بیماری از بین برود. عموما 80 درصد افراد مبتلا به بیماری خفیف می شوند و 15 درصد هم شدیدا بیمار می شوند که باید تحت مراقبت های حمایتی بهینه شده در بیمارستان و مراکز درمانی قرار بگیرند. در حال حاضر بعضی درمان های خاص در حال تحقیق و آنالیز هستند و به صورت آزمایش های کلینیکی تست خواهند شد. سازمان بهداشت جهانی در از کوشش ها و پژوهش ها حمایت و به سرعت بخشیدن آن ها یاری می نماید. تا ساخته شده واکسن کرونا حداقل یک سال زمان پیش رو داریم.

13- غرغره نموده آب نمک، استفاده از پمادهای گیاهی چشمی و بخار دادن به ماسک ها و استفاده مجدد از آن ها موثر است؟

در خصوص غرغره کردن آب نمک هیچ شواهد علمی موثری در پیشگیری کرونا پیدا نشده است. استفاده از پمادهای چشمی گیاهی برای درمان و تسکین تب ناشی از کرونا هم از نظر علمی اثبات نشده است. سازمان WHO صریحا و به صورت جدی بخار دادن و استفاده مجدد از ماسک ها را رد نموده است.

14- استفاده از ویتامین D و ویتامین C در پیشگیری از کرونا موثر است؟

یکی از مهم ترین سوالات مردم از سازمان بهداشت جهانی در خصوص بیماری کروناویروس کووید 19 استفاده از انواع ویتامین به خصوص D و C برای پیشگیری و درمان این بیماری است. ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است اما تا به امروز مدرک متعبری اثبات ننموده که ویتامین C کرونا ویروس را خنثی کند یا از بین ببرد. این بدان معناست که مصرف ویتامین C بدون رعایت کردن سایر جوانب پیشگیری تضمینی برای عدم ابتلا به بیماری کرونا ویروس کووید 19 باشد.

از سوی دیگر با وجود این که ویروس های سرماخوردگی که همگی از خانواده کرونا ویروس ها هستند در زمستان بیشتر شیوع پیدا می نمایند و از سوی دیگر سطح ویتامین D بدن هم در فصل زمستان کاهش پیدا می نماید اما هنوز شواهد معتبری میان مصرف ویتامین D و عدم ابتلا به کرونا ویروس کووید 19 وجود ندارد. اگر چه کمبود ویتامین D سیستم ایمنی بدن را تضعیف می نماید اما بالا کشیدن میزان ویتامین D باید به مرور و در طی زمان و با دوز معین شده از سوی پزشک انجام بگیرد.

منبع: افق کوروش

به "14 سوال و جواب مهم مردم جهان از سازمان بهداشت جهانی در خصوص بیماری کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "14 سوال و جواب مهم مردم جهان از سازمان بهداشت جهانی در خصوص بیماری کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید