چه کسانی اهرام مصر را ساختند؟

به گزارش وبلاگ ریاضیات، اهرام تاریخی مصر از مشهورترین سازه های باستانی دنیا به شمار می فرایند. اما ساخت این اهرام بی شک کار دشواری بوده و همیشه سوالاتی درباره سازندگان این اهرام مطرح شده است.

چه کسانی اهرام مصر را ساختند؟

فرضیه های بسیاری درباره این که چه کسانی این اهرام را ساخته اند وجود دارد که از میان آن ها به گروه عظیمی از برده های یهودی و ایده های عجیب تری همچون ساکنان شهر گم شده آتلانتیس و حتی آدم های فضای می توان اشاره نمود.

با این حال هیچ شواهدی برای تایید این فرضیه ها وجود ندارد.

این اهرام نمی توانستند توسط برده های یهودی ساخته شوند چراکه تحقیقات نشان می دهند هیچ بقایای تاریخی در مصر کشف نشده است که مستقیما به افراد یهودی ارتباط داشته باشد و به 4500 سال پیش زمانی که اهرام جیزه ساخته شدند تعلق داشته باشد. علاوه بر این در کتاب مقدس یهودیان داستانی که درباره برده های یهودی در مصر روایت شده است به شهری به نام رامسس مربوط می گردد. شهری به همین نام در طول دودمان نوزدهم مصر باستان (1295 تا 1186 پیش از میلاد) به احترام نام رامسس دوم که بین 1279 تا 1213 پیش از میلاد فرمانروایی نموده بود بنا شد. یعنی این شهر پس از به اتمام رسیدن ساخت و ساز اهرام، بنا شده بود.

همچنین هیچ شواهد باستان شناسی در هیچ دوره تاریخی درباره شهر گم شده آتلانتیس کشف نشده است و بسیاری از محققان معتقدند داستان این شهر یک افسانه است. این نتیجه گیری برای فرضیه آدم های فضایی هم صدق می نماید.

در حقیقت، تمامی شواهد نشان می دهند مصریان باستان این اهرام را ساخته اند. اما محققان همچنان در حال آنالیز و کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستند که سازندگان این اهرام چطور زندگی می کردند و چه رفتاری با آن ها می شده است.

مارک لنر باستان شناس آمریکایی در کتاب تمام هرم ها: حل کردن اسرار باستانی نوشته است در مجموع بیش از 100 هرم باستانی در مصر وجود دارد، اما مشهورترین آن ها نخستین هرم پلکانی که تحت فرمان فرعون جوزر ساخته شده بود و نخستین هرم عادی با وجه های صاف که تحت فرمان فرعون سنفرو ساخته شده بود هستند.

هرم عظیم جیزه در دوران حکمرانی فرعون خوفو ساخته شد. دو جانشین بعدی خوفو یعنی خفره و منکوره نیز در جیزه اهرامی ساختند.

لنر در بخشی از کتابش نوشته است فرعون های مصر به تدریج در دوران پادشاهی نوین (1550 تا 1070 پیش از میلاد) از ساخت هرم دست کشیدند و در عوض دفن شدن در دره پادشاهان را انتخاب کردند.

اسناد باقیمانده، از جمله پاپیروسی که در سال 2013 در سواحل دریای سرخ کشف شده است نشان می دهد گروه های عظیمی از کارگران مصالح را به جیزه منتقل می کردند. در این پاپیروس درباره گروهی متشکل از 200 مرد به سرپرستی فردی به نام مِرِر نوشته شده است. این گروه از کارگران سنگ ها را با قایق از رود نیل از مسافت 18 کیلومتری از معدن سنگ طره به هرم عظیم جیزه منتقل می کردند تا نمای بیرونی این بنا را بسازند.

در گذشته، متخصصان مصرشناس این فرضیه را مطرح نموده بودند که اغلب سازندگان هرم را کارگران فصلی کشاورزی تشکیل داده بودند که در موقعیتی از سال قرار داشتند که کار کشاورزی زیادی برای انجام دادن وجود نداشته است. با این حال صحت این فرضیه هنوز ثابت نشده است. این پاپیروس که اطلاعاتی درمورد تاریخچه هرم عظیم جیزه را در برگرفته است هنوز مورد آنالیز کارشناسان واقع شده است. اما تا به امروز معین شده است که این گروه 200 نفری کار های بیشتری از ساخت هرم انجام داده بودند. به نظر می رسد این گروه از افراد به بخش های زیادی از مصر حتی تا صحرای سینا سفر نموده بودند و پروژه های ساخت و ساز زیاد و وظایفی را که به آن ها محول شده بود انجام داده بودند. این موضوع فرضیه ای را به وجود می آورد که به جای گروهی از کارگران فصلی که مدتی بعد به زمین های کشاورزی بازمی گشتند، شاید این گروه بخشی از نیروی کار حرفه ای و دائمی بودند.

به گفته پیر تالت مصرشناس و استاد دانشگاه سوربن در فرانسه، پاپیروسی که در سال 2013 کشف شده است نشان می دهد رژیم غذایی این کارگران خرما، سبزیجات، گوشت قرمز و مرغ را شامل می شده است. علاوه بر این رژیم غذایی، این پاپیروس نشان می دهد این گروه به طور مرتب پارچه هایی را دریافت می کردند که احتمالا در آن دوره حکم پول را داشته است.

لنر و تیم باستان شناسی او شهری واقع در جیزه را که زمانی محل سکونت کارگران سازنده هرم منکوره بوده مورد آنالیز قرار داده اند. باستان شناسان تا به امروز شواهدی کشف نموده اند که نشان می دهد ساکنان این شهر در خانه های شان نان های بسیاری تهیه می کردند و از هزاران حیوان برای تغذیه استفاده می کردند. باستان شناسان بر اساس استخوان های کشف شده در این شهر اعلام کردند روزانه به طور متوسط از 1800 کیلوگرم حیوان شامل گاو، گوسفند و بز برای غذای کارگران استفاده می شده است.

بقایای کارگرانی که در گور های اطراف هرم ها دفن شده اند نشان می دهد کارگران استخوان های سالم درمان شده داشتند که این موضوع بیانگر دسترسی داشتن این افراد به خدمات درمانی بوده است. تغذیه مناسب سازندگان هرم، شواهد دسترسی آن ها به خدمات درمانی و دریافت پارچه به عنوان نوعی دستمزد سبب شده کارشناسان در مجموع با این موضوع که سازندگان هرم های مصر برده نبوده اند موافق باشند.

با این حال نمی توان نتیجه گرفت که تمامی کارگران از رفاه و شرایط یکسانی برخوردار بوده اند. تحقیقاتی نشان می دهد بعضی از مقام های عالی رتبه در خانه های عظیم زندگی می کردند و غذا های بهتری داشتند. در عوض لنر فکر می نماید کارگران طبقه پایین در خانه های ساده و آلونک های کوچک واقع در خود هرم ها زندگی می کردند.

ایسنا

منبع: گردشبان

به "چه کسانی اهرام مصر را ساختند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه کسانی اهرام مصر را ساختند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید