علت اصلی افزایش قیمت گوشت مرغ در کشور خبرنگاران

به گزارش وبلاگ ریاضیات، سرپرست اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با بیان اینکه مرغ مورد احتیاج شب عید و ایام نوروز تامین شده، گفت: حضور دلالان و دو نرخی شدن گوشت مرغ علت افزایش قیمت این ماده غذایی در بازار است.

علت اصلی افزایش قیمت گوشت مرغ در کشور خبرنگاران

به گزارش گروه مالی وبلاگ ریاضیات، محمدعلی کمالی درباره شرایط بازار گوشت مرغ اضافه نمود: اکنون قیمت مرغ زنده درب واحد های پرورشی بین 14 تا 17 هزارتومان، درب کشتارگاه ها 22 تا 24 هزارتومان است، بنابراین گوشت مرغ باید با سود بین 10 تا 12 درصدی با نرخ حداکثر 25 هزار تا 27 هزارتومان بدست مصرف نمایندگان برسد.

به گفته وی، طبق آمار ها امروز نرخ مرغ زنده میانگین 16 هزار و 798 تومان و مرغ درب کشتارگاه با نرخ 23 هزارو 963 تومان و نسبت به پنجشنبه گذشته به ترتیب 340 و 175 تومان کاهش را نشان می دهد.

سرپرست اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران اضافه نمود: برای اسفندماه 130 میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته و کمبودی در این زمینه وجود ندارد، ضمن اینکه فراورینمایندگان نمی توانند مرغ را احتکار و باعث گرانی آن دربازار شوند.

وی افزود: عواملی مانند دو نرخی شدن گوشت مرغ و تقاضای کاذب آن با حضور دلالان و واسطه گران و تاخیر در عرضه نهاده های دامی با نرخ های مصوب عامل گرانی گوشت مرغ در بازار محسوب می شوند، بنابراین فراورینمایندگان و مصرف نمایندگان متضرر این بازار نابسامان به حساب می آیند.

کمالی گفت: بهمن ماه سال جاری 130 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شد، اما فروشندگان و شرکت ها با تاخیر در ارایه نهاده ها با نرخ های مصوب، می توانند فراوری را با مشکل روبرو نمایند بطوری که بعضی فراورینمایندگان با در دست داشتن حواله سامانه بازارگاه پس از گذشت 40 روز نهاده مورد احتیاج خود را تحویل گرفتند.

وی شرح داد: علت دیگر تحریک بازار برای گرانی گوشت مرغ، فاصله قیمتی بین نرخ مرغ دولتی 20 هزارو 400 تومان با نرخ بازار بالای 35 هزارتومان است که خود این موضوع حضور دلالان و تقاضای کاذب را منجر می گردد.

به گفته وی، اکنون مرغ دولتی با نرخ مصوب در میادین میوه و تره بار و بعضی فروشگاه های مشخص سطح استان ها توسط شرکت پشتیبانی اموردام ارایه می گردد.

این مقام صنفی افزود: مرغدار نمی تواند مرغ را بیش از 40 تا 45 روز در سالن نگهداری کند، زیرا علاوه بر افزایش هزینه های فراوری و تهیه دان با نرخ آزاد با افزایش سن مرغ آن را ارزان تر خریداری می نمایند وی علت کاهش گوشت مرغ در بعضی استان ها را دلال بازی دانست.

لازم به ذکر است اخبار رسانه ای گویای آن است که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار بین 32 تا 40 هزارتومان است.

براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار نرخ هر کیلوگرم ذرت و جو در مبادی ورودی یک هزار و 700 تومان، دانه سویا سه هزار 100 تومان، کنجاله سویا سه هزار و 200 تومان و جوجه یک روزه چهار هزارو 200 تومان، مرغ زنده درب واحد های فراوریی 14 هزار و 400 تومان و گوشت مرغ تازه برای مصرف نمایندگان 20 هزارو 400 تومان مشخص شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "علت اصلی افزایش قیمت گوشت مرغ در کشور خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت اصلی افزایش قیمت گوشت مرغ در کشور خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید