طرز تهیه کوشاری؛ غذای سنتی مصری

به گزارش وبلاگ ریاضیات، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه خوراک سنتی کوشاری به کشور باستانی مصر سفر خواهیم کرد.

طرز تهیه کوشاری؛ غذای سنتی مصری

هوس یک غذای نو و بین المللی به سرتان زده است؟ از غذاهای همیشگی خسته شده اید؟ نگران نباشید، به آشپزخانه بروید و وسایل خود را آماده کنید. آشپزی، یکی از برترین و انرژی بخش ترین فعالیت هایی است که می توان در فضای امن خانه انجام داد. آشپز درون خود را بیدار کنید و غذایی متفاوت و لذیذ برای خود و اعضای خانواده بپزید تا روزی مملو از هیجان و عطر و طعم سفر به یکی از نقاط دنیا را رقم بزنید.

وبلاگ ریاضیاتقصد دارد هر روز با انتشار یک دستور پخت از دنیا متنوع غذاهای بین المللی، شما را راهی سفری به سراسر قاره ها کند. امروز قرار است به کشور خارق العاده مصر سفر کنیم و خوراک سنتی و بسیار لذیذ کوشاری (kushari) را بپزیم؛ یکی از غذاهای ملی مصر که ترکیبی هنرمندانه و پر ادویه از برنج، ماکارونی و عدس است و طعم آن شما را شگفت زده خواهد نمود.

کوشاری چیست؟

عقاید و باورهای مختلفی در کشور مصر وجود دارد؛ اما تنها چیزی که تقریبا تمام مصری ها بر سر آن توافق دارند، خارق العاده بودن طعم و مزه کوشاری است؛ ترکیبی منحصربه فرد و لذیذ از برنج، پاستا و عدس به همراه سس گوجه فرنگی. از دیگر مواد تشکیل دهنده این خوراک سنتی مصری می توان به پیاز سرخ شده، سرکه، سیر و نخود اشاره نمود.

کوشاری، غذایی است که بیشتر به وسیله گیاهخواران در مصر مصرف می شود و در میان خانواده های مسیحی رواج بیشتری دارد. این خوراک، محبوب ترین و مقرون به صرفه ترین غذای خیابانی مصر به شمار می آید و امکان ندارد رستورانی در مصر پیدا کنید که کوشاری سرو نکند.

کوشاری بسیار شبیه به عدس پلوی ایرانی است. این غذا با مقادیر بسیار بالای نشاسته و کالری، به افرادی که اضافه وزن یا چربی خون دارند، پیشنهاد نمی شود.

خاستگاه کوشاری

کوشاری در اواسط قرن نوزدهم ابداع شد؛ زمانی که مصر، یک کشور چندفرهنگی در آستانه یک رشد مالی بود. طبق گفته بعضی از افراد، ریشه این غذا به آشپزی ایتالیایی و یک غذای هندی به نام خیچدی (khichdi) برمی شود که از برنج و عدس درست می شود.

البته کوشاری دارای مواد تشکیل دهنده بیشتری است و سس مخصوص مصری به آن، طعمی منحصربه فرد اعطا می نماید. بعضی نیز بر این باور هستند که این غذا، نخستین بار در زمان اشغال مصر به وسیله بریتانیایی ها ابداع شده است، زمانی که هندی ها و مصری ها، کارگران بریتانیایی ها بودند. گفته می شود که آن ها به جای مانده های شام را می جوشاندند و مصری ها برای خوشمزه تر کردن، به آن سس گوجه فرنگی افزودند.

کوشاری بعلاوه بسیار شبیه به غذاهای هندی و پاکستانی است که با برنج و عدس درست می شوند و گمان می رود که شاید دستور پخت این غذا به وسیله کارگران پاکستانی وارد مصر شده است. در طول زمان، کوشاری در میان شهروندان مصری و سپس سربازان مصری تکامل یافته است. کوشاری در گذشته تنها در چرخ دستی های غذا فروخته می شد و بعدها راه خود را به رستوران ها باز کرد.

مواد لازم

برای 8 نفر

برای سس گوجه فرنگی:

  • 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • نصف لیوان پیاز پوست کنده و نگینی خردشده
  • 4 حبه سیر پوست کنده و خردشده
  • 400 گرم پوره گوجه فرنگی
  • سه چهارم قاشق چای خوری پودر دارچین
  • نصف قاشق چای خوری زیره سبز
  • نصف قاشق چای خوری نمک
  • یک چهارم قاشق چای خوری فلفل سیاه سابیده شده
  • یک چهارم قاشق چای خوری پرک فلفل قرمز تند

برای کوشاری:

  • 1 لیوان برنج دانه بلند
  • 1 لیوان عدس قهوه ای یا سیاه
  • 2 قاشق غذاخوری سرکه سفید
  • نصف قاشق چای خوری زیره سبز
  • نصف قاشق چای خوری پودر سیر
  • 8 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1.5 لیوان پیاز خردشده
  • 1 لیوان پاستا (ماکارونی کوچک یا ورمیشل خردشده به قطعات کوچک)

دستور پخت

طرز تهیه سس گوجه فرنگی:

1. روغن را در یک ماهیتابه مخصوص تهیه سس بریزید و آن را روی حرارت میانه گرم کنید. سپس پیازها را به آن بیفزایید و آن ها را سرخ کنید تا به رنگ قهوه ای و طلایی دربیایند.

2. سیر را اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه سرخ کنید.

3. پوره گوجه فرنگی، پودر دارچین، زیره سبز، نمک، فلفل سیاه و پرک فلفل قرمز را اضافه کنید. شعله گاز را کمی زیاد کنید و اجازه دهید که سس به جوش بیفتد. سپس آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید تا سس غلیظ شود.

دستور پخت کوشاری:

1. در حین پخت سس، برنج و عدس را در دو قابلمه جداگانه بپزید. در قابلمه عدس را ببندید و به مدت 20 تا 30 دقیقه آن ها را در آب بپزید تا نرم شوند. سپس با استفاده از یک صافی عدس ها را از قابلمه دربیاورید و آب عدس را در قابلمه نگه دارید.

2. سرکه سفید، زیره سبز و پودر سیر را در یک ظرف ترکیب کنید و سپس عدس های پخته را به آن بیفزایید.

3. روغن را روی حرارت میانه گرم کنید. پیازها را داخل آن بریزید، هم بزنید و سرخ کنید تا به رنگ قهوه ای دربیایند. سپس آن ها را از ماهیتابه دربیاورید و روی کاغذ روغنی یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه آن ها کشیده شود.

4. پاستای خام را در روغنی که پیازها را با آن سرخ نموده اید، بریزید. پاستاها را سرخ کنید تا به رنگ قهوه ای دربیایند، سپس آن ها را داخل آب عدس بریزید. قابلمه را روی گاز قرار دهید تا آب به جوش بیفتد و پاستاها را بپزید تا نرم شوند.

5. هشت کاسه برای سرو آماده کنید. ابتدا کمی برنج بریزید، سپس روی آن را با پاستا و پیاز سرخ شده بپوشانید. در نهایت عدس را روی کوشاری بریزید.

6. یک قاشق سس گوجه فرنگی روی کوشاری بریزید و آن را با کمی پیاز سرخ شده تزئین کنید.

ویدیو

دانلود ویدیو 720p | 360p

سفر به مصر با طعم کوشاری

کوشاری، غذایی لذیذ است که می توان آن را در هر وعده ای از روز و در تمام طول سال، نوش جان کرد. ترکیب منحصربه فرد این خوراک سنتی، غذایی اعتیادآور را خلق می نماید که از تمام اجزای تشکیل دهنده آن، یعنی عدس، پاستا و برنج، خوشمزه تر است.

جادوی کوشاری با سس تند گوجه فرنگی که روی آن ریخته می شود و البته تزئین پیازهای سرخ نموده، به خاتمه می رسد. عطر و بوی سیر، سرکه و پرک های فلفل تند، شما را از خود بی خود خواهند کرد. کوشاری را در عرض چند ثانیه می توان در ظرف سرو چید؛ اما تجربه خوردن آن به واقع شگفت انگیز است.

در رستوران های مخصوص سرو کوشاری، اجزای پخته شده این خوراک از قابلمه های پر از غذا در بشقاب ها کشیده و به سر میز آورده می شو د. آشپز با چرخاندن قاشق خود در قابلمه ها، عطر و بوی کوشاری را در فضا پراکنده می نماید؛ فرآیندی پر سر و صدا اما متحیرکننده و مجذوب کننده.

آیا تا به امروز پیروز شده اید غذاهای بین المللی ارائه شده در مجموعه سفر در آشپزی را طبخ کنید؟ در بخش نظرات این مقاله از تجربه های خود برای ما و دیگر خوانندگان وبلاگ ریاضیات بنویسید یا از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگ کردن وبلاگ ریاضیات در اینستاگرام (@)، تجربه و تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / lonelyplanet

به "طرز تهیه کوشاری؛ غذای سنتی مصری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوشاری؛ غذای سنتی مصری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید