مقاومت عجیب در برابر تعطیل کردن تهران

به گزارش وبلاگ ریاضیات، فراوری واکسن کرونا توسط شرکت آمریکایی فایزر و موفقیت نود درصدی آن موجی از خوشبینی را در جهان به راه انداخته است. این موج به ایران نیز سرایت نموده است و بسیاری در شبکه های اجتماعی از این اتفاق خوشحال هستند و امیدوارند که در آینده نزدیک این بحران متوقف شد.

مقاومت عجیب در برابر تعطیل کردن تهران

به گزارش وبلاگ ریاضیات، وزیر بهداشت نیز امروز سه شنبه در نشستی شرحاتی درباره واکسن کرونا ارائه کرد، او از کوشش ها برای خرید واکسن فایزر و دیگر واکسن ها حرف نزد بلکه از کوشش برای فراوری آن در ایران سخن گفت.

سعید نمکی، پیشرفت مطالعات در زمینه ساخت واکسن کرونا را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: واکسن کرونا شرکت های ایرانی در حال پشت سرگذاشتن مطالعات حیوانی است و به زودی وارد مرحله مطالعات انسانی می گردد.

او اضافه کرد: اکنون 12 شرکت دانش بنیان ایرانی در زمینه ساخت واکسن کرونا فعال شده اند و ما جزء کشور های پیشتاز در این زمینه هستیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شرح داد: از میان این شرکت های دانش بنیان، چهار مجموعه به پیشرفت های خوبی دست پیدا نموده اند و در حال اتمام مرحله مطالعات حیوانی هستند.

در روزهای گذشته هم ادعاهایی درباره کشف داروی گیاهی کرونا در کشور مطرح شده بود. وزارت بهداشت نیز چهار دارو را در این زمینه تائید نموده است.

با این حال جامعه پزشکی اعتقادی به این ادعاها ندارد. امروز دکتر مصطفی تعیین، وزیر پیشین علوم و رییس شورای عالی نظام پزشکی در یادداشتی در این باره نوشت: انتظار می رود مسئولان سیاسی کشور و وزارت بهداشت هم به جای شعرگویی و شعار دادن در زمینه ترویج شبه علم و خرافه، ادعای ساخت واکسن کرونا، کشف درمان قطعی کرونا، دادن مجوز عرضه داروهای علفی کرونا، ادغام روش های غیراستاندارد سنتی یا طب ایرانی در شبکه بهداشتی-درمانی کشور؛ پاسخگوی مسئولیت های قانونی خود باشند و به موازین علمی، اخلاقی و حرفه ای که به آن سوگند خورده اند، پایبندی بیشتری نشان دهند.

با وجود امیدواری ها درباره فراوری واکسن به نظر می رسد فعلا تنها راه همان پیشگیری از ابتلا و کوشش برای درمان است.

بخوانید...

همه چیز درباره واکسن فایزر

چرا تهران تعطیل نمی گردد؟

هاشمی می گوید در تهران روزانه 150 تا 200 نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست می دهند

لج بازی در اوج کرونا؟!

این روز ها تاخت و تاز ویروس با قدرت تمام در ایران ادامه دارد جانباختگان کرونا در کشور به مرز 40 هزار نفر رسیده است، تعداد مبتلایان روزانه به 10 هزار نفر و تاسف بارتر اینکه تعداد جانباختگان روزانه رکورد تازه ای ثبت نموده و به 460 نفر رسیده است.

آمار تکان دهنده است، هر سه دقیقه یک ایرانی جان خودش را از دست می دهد. در تهران آمار به نسبت شهر های دیگر بدتر است، اما رقم دقیقی از جانباختگان پایتخت اعلام نمی گردد. محسن هاشمی اخیرا در توئیتی نوشته است: در تهران روزانه 150 تا 200 انسان بدلیل ابتلا به کرونا و آلودگی هوا کشته می شوند و این میزان تلفات در هیچ شهری در دنیا وجود ندارد.

زهرا صدراعظم نوری عضو دیگر شورای شهر تهران نیز اخیرا گفته است: در دو هفته اخیر آمار فوتی های روزانه تهران در بهشت زهرا بیش از 400 مورد رسیده است که بخش قابل توجهی از آن مربوط به کووید 19 است.

تازه برآینده ها این است که آمار رسمی یک سوم آمار واقعی است. یعنی در کشور روزانه بیش از هزار نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست می دهند. این حتما یک فاجعه عظیم است.

بسیاری از کارشناسان و ناظران معتقدند که دولت باید به سرعت اقدام کند و تمهیدات تازه ای را در نظر بگیرد. تمهیدات مورد نظر کارشناسان طبیعتا به ایجاد محدودیت و ممنوعیت های تازه منجر می گردد. بعضی می گویند باید تهران را دست کم دو هفته تعطیل کرد، بعضی فراتر از این می گویند باید پایتخت را قرنطینه کرد.

اقبال شاکری نماینده مجلس در این باره نوشت: عدم قرنطینه تهران باعث فوت چندین هزاران نفر از هموطنان می گردد. شاید بتوان در طولانی مدت بدون تعطیلی شرایط را کنترل کرد، ولی به چه قیمتی؛ به قیمت جان مردم؟

او اضافه کرد: چه مصلحتی بالاتر از جان مردم است. هیچ دلیلی در این مورد قابل قبول نیست. برای حفظ جان مردم یک جو غیرت به خرج دهید.

حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس هم امروز در نامه ای به رییس جمهوری خواسته تا به منظور کنترل بار مراجعات بیمارستانی و پیشگیری از خستگی مفرط کادر بهداشت و درمان، تهران و کلانشهر ها را به مدت 15 الی 30 روز به صورت کامل تعطیل کند.

مقاومت در برابر نظر کارشناسان درباره تعطیلی تهران تا جایی پیش رفته که می توان آن را نوعی لج بازی تفسیر کرد.

پیشنهاد تعطیلی تهران به ستاد ملی کرونا ارائه شده بود و قرار بود روز شنبه درباره آن تصمیم گیری گردد، اما تصمیمی در این باره گرفته نشد. تا اینکه روز یکشنبه محدودیت های تازه برای تهران و دیگر شهر های اعلام شد.

ممنوعیت تردد شبانه و تعطیلی بعضی مشاغل از ساعت 18 از جمله این محدودیت هاست. اما آیا این ها کار ساز است؟ بسیاری به دیده تردید به نتیجه بخش بودن این محدودیت ها می نگرند.

منتقدان می گویند محدودیت های جدید مصونیت لازم را ایجاد نمی نماید چرا که تا ساعت 18 که اوج کار است محدودیتی وجود ندارد.

تعطیلی مشاغل از ساعت 6 بعد از ظهر شبیه شوخی است که با این محدودیت ها هیچ تغییری در کلانشهر ها به خصوص تهران مشاهده نمی گردد.

دولت می گوید بیشتر ابتلا در جمع های خانوادگی است. علی ربیعی سخنگوی دولت امروز در این باره گفت: تحلیلگران سلامت معتقد هستند در ایران بیش از 50 درصد موارد ابتلا به خاطر دورهمی های خانوادگی است. با طولانی شدن شب ها در زمستان، درخواست ما از هموطنان این است که از تجمعات محبت آمیز فامیلی و خانوادگی به صورت گسترده کاسته گردد.

احتمالا با این استدلال فقط رفت و آمد های شبانه در پایتخت محدود شده است.

با این حال مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز ضمن تاکید بر اینکه اوضاع افتضاح است، با اشاره به رد تعطیلی شهر تهران گفت: عدم تعطیلی تهران فاجعه است. آیا می خواهند شرایط از این بدتر گردد؟

در همین رابطه پیغام طبرسی متخصص بیماری های عفونی از چهره های اصلی مبارزه با کرونا معتقد است: قرار نیست محدودیت تعطیلی از ساعت 18 به بعد تغییر محسوسی در کاهش آمار مبتلایان و بیماران کرونایی داشته باشد و این محدودیت ها در طولانی مدت پاسخگو خواهد بود.

حسن روحانی می گوید نمی توان کشور را تعطیل کرد

چه کسی مخالف تعطیلی تهران است؟

اینکه چه کسی مخالف تعطیلی است دقیقا روشن نیست. مسئله این است که هم شهرداری تهران، هم نمایندگان مجلس و هم مقامات وزارت بهداشت به عنوان عضو موثر ستاد ملی مبارزه با کرونا تاکید دارند که باید تهران تعطیل گردد، اما با آن موافقیت نمی گردد.

محسن هاشمی در این باره در توئیتی نوشت که فرمانده ستاد با کرونا در تهران، نظر مثبت خود را نسبت به پیشنهاد تعطیلی تهران ابراز نموده، اما ظاهرا، مسئولین تصمیم گیرنده جسارت و اراده لازم را برای این اقدام ضروری ندارند که موجب شکستن زنجیره ابتلا و ایجاد یک فرصت حداقلی برای بازسازی توان سیستم سلامت می گردد.

به نظر می رسد مهمترین عضو ستاد یعنی رییس جمهور مخالف تعطیلی پایتخت است.

مخالفتی که شاید ناشی از شرایط مالی کشور است، با این حال او هیچ شرحی در این باره نمی دهد. او در آخرین جلسه ستاد ملی کرونا تاکید نمود: مسأله این است که اگر چه تأمین سلامت مردم اولویت اول و اساسی دولت است، اما در کنار آن تأمین معیشت و اداره امور فرهنگی و اجتماعی نیز نباید مورد غفلت قرار گیرد.

رییس جمهور مدام از خانواده های انتظار دارد که رعایت نمایند. او گفت: درست است که ماسک زدن بسیار مهم است، اما تنها اکتفا به استفاده از ماسک کافی نیست و فاصله گذاری های اجتماعی و پرهیز از اجتماعات و اجرای سایر مقررات بهداشتی نیز به اندازه استفاده از ماسک ضروری و ضروری است.

کادر درمان در ایران پس از هشت ماه مبارزه با کرونا به شدت فرسوده شده است

بی توجهی به کادر درمان و نامه قالیباف

در این بین کادر درمان نیز شرایط بسیار اسفناکی دارند، مردان و زنان بسیاری در راه مبارزه با کرونا جان خود را از دست داده اند، پزشکان، پرستاران و پرسنل بهداشت و درمان از بهمن ماه سال گذشته درگیر این بیماری اند و دچار فرسایش شده اند، با این حال حمایت ویژه ای هم از دولت دریافت نمی نماید.

با وجود اینکه رهبر انقلاب با پرداخت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی به سیستم بهداشت و درمان موافقت کردند، اما تا به امروز فقط بخشی از این پول یعنی حدود یک سوم آن پرداخت شده است. وزیر بهداشت بار ها در این باره گلایه نموده، اما ظاهرا بانک مرکزی به خاظر حفظ منابع ارزی کشور در پرداخت کل پول تعلل می نماید.

این موضوع پای محمد باقر قالیباف رییس مجلس را هم که خود اخیرا مبتلا به کرونا شده بود به ماجرا باز کرد. او در نامه ای به روحانی خواهان پرداخت یک میلیارد یورو به بخش درمان شده است، جزییات این نامه روشن نیست و دولت نیز تا به امروز به آن واکنشی نشان نداده است.

منبع: فرارو

به "مقاومت عجیب در برابر تعطیل کردن تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقاومت عجیب در برابر تعطیل کردن تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید